Keittiöremontti: vanhojen keittiökalusteiden purku

 Mainokset


Vanhojen keittiökalusteiden purkutyö on ensimmäinen vaihe perusteellisempaa ja suurempaa keittiöremonttia, jossa keittiö remontoidaan ja uusitaan ainakin lähes kokonaan.

Vanhojen keittiökalusteiden purkamisessa on syytä suojautua pölyltä ja käytettävä asianmukaisia turvavarusteita kuten hengityssuojainta. Jos keittiökalusteissa on merkkejä kosteusvauriosta, täytyy suojautuminen tehdä tehokkaammin. Pahasti  kosteusvaurioituneet rakenteet saatetaan jopa joutua purkamaan omana työvaiheenaan ilmastollisesti eristetyssä tilassa.

Joidenkin keittiön osa-alueiden purku ja  korjaustyöt vaativat ammattilaisten osaamista. Näitä alueita ovat muun muassa sähkötyöt, viemäröintityöt, vesityöt ja ilmanvaihtotyöt.

Remontoitava tila on hyvä aina eristää suojamuovilla muusta asunnosta remontin ajaksi.

Keittiötilan purkutyö alkaa kaapistojen runkojenja ovien irrottamisella. Rungot olisi hyvä saada irtoamaan seinästä kokonaisina, jotta alusta ei turhaan rikkoutuisi. Kulmahiomakoneen laikalla voidaan katkaista seinään juuttuneet ruuvit.

Lopuksi seinälaatoitus, joka yhdistää työpyötää ja kaappeja, puretaan käyttämällä apuna esimerkiksi vasaraa. Jos laatoitus on tiukasti kiinni pinnassa, sen irroittaminen joudutaan tekemään koneellisesti pilkkaamalla.