Keittiöremontti: seinälaatoitus ja listoitus

 Mainokset


Kun perusteellisen keittiöremontin keittiökalusteet on asennettu, laatoitetaan tai pinnoitetaan kaappien väliin jäävä seinäpinta. Tähän tarkoitukseen käytetään yleensä seinäpinnoitetta tai laatoitusta. Laatoistuksen vaihtoehtona on myös värillinen karkaistu lasi.

Laatoitus ja laattasaumat eivät ole vedenkestävä ratkaisu sellaisenaan, vaan seinälaatoituksen alla tulee olla myös asianmukainen vedeneristys. Vesi ei saa päästä seinän tai kaapin rakenteiden sisään, joten laatoituksen, työtasojen ja kaappien liittymät tulee tehdä tarkasti yhteneviksi ja tiiviiksi. Liittymäkohdat, läpivientien paikat ja laatoituksen yläreuna saumataan joustavalla saumamassalla. Laatoituksen voi tehdä ulottumaan myös hellan taakse, jolloin ruoanvalmistuksessa syntyneet roiskeet on helppo puhdistaa paperilla tai liinalla.

Perusteellisen keittiöremontin, jossa kaikki kalusteet on asennettu, viimeinen työvaihe on listoitus. Lattian ja kalusteiden alaosan liittymäkohtaan käytetään yleensä keittiö ulkonäköön sopivaa jalkalistaa. Jalkalistat ovat usein puiset ja ne voidaan kiinnittää esimerkiksi naulaamalla.