Keittiöremontti: maalauskorjaus

 Mainokset


Maalauskorjauksen tekoa varten kaappien ovet, ovien vetimet tuele irroittaa ja kaapeista otetaan pois irtohyllyt. Ovet ja kaappien runko-osan puhdistukseen käytetään esimerkiksi soodavettä tai jotain muuta maalipintojen puhdistukseen tarkoitettua ainetta. Pintojen pintavauriot kitataan kitillä sileiksi ja kuivuneet osat hiotaan kevyesti. Tämän jälkeen kalusteiden maalaukseen tarkoitetulla maalilla maalataan käyttäen maalaamiseen sivellintä.

Jos vanha maali halutaan poistaa kokonaan kokonaan puusta tehdyistä ovilevyistä, se voidaan tehdä esimerkiksi maalinpoistoaineella tai hiomalla. Vanhaa maalia poistaessa on syytä käyttää hengityssuojainta ja tuulettaa työtila hyvin. Maalinpoistoaineen levitetykseen käytetään telaa, harjaa tai sivellintä. Maalinpoistoaineen tulee antaa vaikuttaa tarpeeksi kauan, jonka jälkeen pehmennyt maali voidaan poistaa teräksisellä lastalla. Seuraavaksi ovet huuhdellaan kuumalla vedellä ja harjataan. Pintojen täytyy tämän jälkeen antaa kuivua.

Ennen pintojen maalausta ovipinnat tulee hioa hyvin hiomapaperilla. Hiomapölyn voi poistaa esimerkiksi kankaalla. Maaliin soveltuvan silotteen avulla epätasaiset tai vaurioituneet paikat silotetaan ja hiotaan. Hiomapöly poistetaan.

Ovien pinnat ovat nyt valmiita maalausta varten. Pinnat maalataan 1-2 kertaa kalusteiden maalaukseen tarkoitetulla maalilla. Maali voi olla puolikiiltävää tai puolihimmeää. Maali levitetään oven pinnalle telalla tai maalausruiskulla ja pinta tasataan tämän jälkeen siveltimellä. Rajaussivellintä käytetään rajauksiin. Kun maali on kuivunut, voidaan ovet asentaan vetimineen paikoilleen.