Keittiöremontti: keittiökalusteiden asennustyöt

 Mainokset


Keittiökalusteiden asennus kuuluu yleensä osaksi perusteellisempaa keittiöremonttia. Ennen kuin keittiöön ryhdytään asentamaan uusia kalusteita tai koneita, täytyy keittiön seinä-, lattia- ja kattopinnat olla kunnostettu, maalattu tai muuten käsitelty, sekä väliseinät uusittu halutulla tavalla. Kalusteiden ja koneiden kuljetusreitit keittiöön ja niiden väliaikaiset sijoituspaikat ja keittiön lattioiden suojaaminen tulee ottaa etukäteen huomioon.

Etukäteen tulee myös tietenkin miettiä mihin kalusteet ja koneet sijoitetaan ja tarkistaa asennuspohjan tasaisuus, sekä asennustukien sijainti. Seinäpintoihin ja lattiaan voidaan merkitä kalusteiden tulevat paikat keittiössä.

Keittiökalusteet ja keittiökoneet on syytä tuoda asuntoon niiden asennusjärjestyksessä. Tällainen menettely nopeuttaa niiden asennusta, estää siirroista aiheutuvia vaurioita ja helpottaa remonttiurakkaa muiltakin osin.

Asennustyö sujuu helpoiten kun sen teettää ammattilaisella, jolla on sujuvat kaappien asennustavat ja oikea työjärjestys sekä asialliset asennusvälineet. Jos itse aikoo tehdä asennustyön, voi varautua ongelmiin ja varata tähän runsaasti aikaa virheiden, sovittamisten ja monien tarkistusten vuoksi. Ohjeiden avulla toki asennustyön voi itsekin tehdä.

Ennen kaappien lopullista kiinnittämistä ne asennetaan vain tilapäisesti paikoilleen. Tämä sen vuoksi, että niitä voi myöhemmin remontin aikana vielä tarvittaessa vielä siirtää. Yleensä ensin asennetaan pöytäkaapit ja korkeat komerot, ja tämän jälkeen työtasot ja seinäkaapit.

Pöytäkaappien asennus vaatii kaappien runkojen ja koneiden sovittamista paikoilleen jotta saadaan selville sovituslevyt ja niiden niiden sahausleveys. tausta- ja sivulevyt vaativat LVIS-asennuksen mukaiset aukot. Vesivaa’an avulla tarkistetaan kaappien suoruus ja korkeus. Työtasot ja teräksiset pesupöydät kiinnitetään pöytäkaappien runkoon kulmarautojen avulla.

Seinäkaapit kootaan osista yksiosaiseksi kaappiryhmäksi, joka nostetaan oikealle paikalleen ja kiinnitetään seinään tilapäisesti. Kun vaaka- ja pystysuoruus on tarkistettu, voidaan kaappiryhmää kiinnittää pysyvästi ja lujasti seinään. Tämän jälkeen kaappien sisävarusteet asennetaan.

Vaikka osan keittiölaitteiden ja -kalusteiden asennuksesta voi tehdä itsekin, altaiden, hanojen ja koneiden asentaminen täytyy jättää alan ammattilaisen, putki- tai sähköasentajan työksi.