Keittiöremontin hinta ja kustannukset

 Mainokset


Keittiöremontin hinta ja kustannukset riippuvat luonnollisesti suuresti siitä, mitä kaikkea keittiössä uusitaan ja kuinka suuritöinen remontti kokonaisuudessaan on. Keittiön koko, käytettävät materiaalit, remontin laajuus, kodinkoneet, sekä sähkö- ja putkityöt vaikuttavat pääosin keittiöremontin kustannuksiin.

Jos kyseessä on omakotitalon keittiöremontti, jossa suurin piirtein koko keittiö remontoidaan ja uusitaan, keittiöremontin hinta voi nousta 12000-17000 euroon. Ei ole mitenkään harvinaista, että jos vanha keittiö puretaan ja se suunnilleen rakennetaan uudelleen uusine koneineen ja materiaaleineen, kokonaiskustannukset voivat olla noin 15000 euroa.

Perusteellinen keittiöremontti käsittää vanhan keittiön materiaalien, ja esim. lattian purkamisen, uudet lattialaatat, seinien tapetointi tai maalaus, uudet kaapistot ja uudet keittiön koneet (mm. astianpesukone, jääkaappi, liesituuletin, uuni). Yleensä keittiöremontti teetetään ammattilaisella, joten myös työn hinta on merkittävä kustannuserä.

Perusteellisen keittiöremontin hinta koostuu pitkälti seuraavista asioista: koneiden ja kalusteiden asennus, uuni, liesitaso, vetimet, kaapisto, liesikupu ja -koneisto, irtosivut, valolistat, pesuallas, työtaso, välitilan kaakelointi, sekä putki- ja sähkötyöt tarvikkeineen.

Ennen keittiöremonttia tulisi huolellisesti ja harkiten miettiä mitä kaikkea keittiössä halutaan ja tarvitsee remontoida. Keskeisiä asioita ovat muun muassa keittiössä olevat kodinkoneet, välitilan materiaalit ja ulkonäkö, kaappien ovet ja pöytätasojen pinnat. Voi olla, ettei kaappien ovia tarvitse välttämättä uusia, vaan pelkkä uudelleenmaalaus riittää. Kannattaa myös pohtia mitä uusia materiaaleja remontissa olisi hyvä käyttää. Kun idea uudesta keittiöstä ja sen ilmeestä on syntynyt, kannattaa mennä tapaamaan keittiöiden remontteja tai kalusteita myyvän asiantuntevan yrityksen puoleen ja pyytää heiltä apua ja suosituksia kuinka keittiö olisi hyvä remontoida.

Asiantuntija käyttää yleensä uuden keittiö hahmottamiseen ja mitoitukseen apunaan tietokoneohjelmaa, jolla keittiön voi luoda esimerkiksi 3D-mallinnuksena. Samalla saa myös tietoa siitä, kuinka paljon keittiöremontti töineen ja materiaaleineen suunnilleen tulisi maksamaan. 3D-mallinnusohjelman avulla on helppoa ja havainnollista kokeilla eri vaihtoehtoja uuden keittiön suunnittelussa.